keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Järjestön valinta

Vaihto-oppilasvuosia tarjoavia järjestöjä on monia, joten tuntuu ehkä vaikealta valita oma järjestö. Tässä on joitain vihjeitä järjestön valintaan.

  • Katso järjestön kotisivut läpi. Helpoin tapa tutustua järjestöön. Katso, mitä tietoa itse järjestöstä löytyy, kuinka kauan järjestö on toiminut, mitkä ovat heidän periaatteensa, yms. Halvannäköiset ja epäselvät sivut eivät ehkä tunnu mukavilta, mutta älä kuitenkaan anna hienojenkaan sivujen hämätä, sillä se ei ole laadukkaan järjestön tae.
  • Tilaa järjestön esitteitä. Yleensä voit tilata ilmaiseksi esitteen järjestön kotisivuilta tai puhelimitse.
  • Käy infotilaisuuksissa. Jotkut järjestöt järjestävät infotilaisuuksia ainakin isoimmissa kaupungeissa. Tälläiset tilaisuudet ovat erittäin hyviä mahdollisuuksia kysyä kysymyksiä ja tutustua järjestön henkilöihin.
  • Vertaa hintoja sekä mitä niihin kuuluu. Kallis hinta ei ole laadun tae. Pienemmillä järjestöillä voi olla halvemmat hinnat, koska he eivät käytä niin paljoa rahaa mainontaan, yms. Tärkeintä on tutustua, mitä hintaan kuuluu. Esimerkiksi joskus voit joutua erikseen ostamaan parin sadan euron vakuutuksen, tms., joskus se kuuluu hintaan.
  • Kysy lisätietoa. Ota rohkeasti yhteyttä järjestöihin ja kysy epäselviä asioita. Myös se, että vastaako järjestö kysymyksiisi ystävällisesti vai ei, kertoo mielestäni jo jotain. Tosin ole myös itse asiallinen ja ystävällinen, huonolla asenteella saat yleensä myös itse huonoa palvelua.
  • Etsi järjestöstä muita tietoja ja kysy muiden kokemuksia. Käytä googlea, selaa läpi keskustelufoorumeita, blogeja, yms. Kysy myös koulusi opolta, onko hänellä tietoa eri järjestöistä. Kannattaa muistaa, ettei kannatta muodostaa omaa mielipidettä yhden henkilön mielipiteen mukaan. Varsinkin netissä useammin haukutaan kuin kehutaan, joskus myös puhutaan aivan täysin perättömiä. Esimerkiksi oma järjestöni, johon olin täysin tyytyväinen, ei ollut miellyttävä toisen vaihtarikaverini mielestä. Muista lähdekritiikki.

Lopuksi kerää tietosi yhteen. Tee vaikka lista, jossa on kaikkien järjestöjen tärkeimmät ominaisuudet sekä plussat ja miinukset. Kysy myös vanhempiesi mielipidettä.

(Päivitetty 22.12.2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti