keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Vaihto-oppilasjärjestöt

Tässä on vaihto-oppilasvuosia tarjoavia järjestöjä. Jos tiedät jonkun muun järjestön, kerro ihmeessä niin lisään sen listaan. (Päivitetty 30.8.2013)





STS (http://www.sts.fi/finland/hs/aloitus/)

Suomen Rotaryn Nuorisovaihto (http://www.ryefinland.com/)

Universal Players (http://www.universalplayers.com/)

UP Education (http://www.upeducation.fi)

53 kommenttia:

  1. Itse olen lähdössä vaihtoon Into vaihto-oppilasohjelmien kanssa www.into-vaihto-oppilas.fi

    t.Sinna

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, Sinna! Lisäsin Inton listaan. :)

    VastaaPoista
  3. En nyt tiiä mihin tän kommentin laitan, mutta pakko sanoa että ihan mahtavat sivut:)
    Näistä on ollu paljon hyötyä ja kivaa luettavaa. Ise olen lähdössä Englantiin luultavasti lukion tokalla, vähän jännittää kun oma enkun osaamiseni on aika huono, todistuksessa se oli 8 mutta aina ennen ollu seiskaa..:s Pelottaa etten saa kavereita sillä en oikeen pysty puhumaan niiden kaa, pakko silti kai yrittää..
    Mutta siis suuri kiitos:)!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista, anonyymi! Olen iloinen että sivuista on ollut hyötyä sinulle! Toivottavasti myös jatkossa, sillä lisää luettavaa on tulossa. ;)

    Uskon, että saat varmasti paljon kavereita vaihtarivuotena. Itse lähdin maahan, jonka kieltä en osannut melkein yhtään (osasin sanoa hei ja kiitos, siihen se sitten melkein jäikin...) ja sain silti erittäin paljon ihania kavereita sekä opin puhumaan maan kieltä sujuvasti. :) Kieli alkaa kyllä sujumaan pikkuhiljaa, kun kuulet sitä ympärillä koko ajan sekä puhut muiden kanssa. Älä murehdi liikoja, niin kyllä se siitä!

    Paljon kiitoksia ja onnea vaihtarivuodelle! :)

    VastaaPoista
  5. Onko kukaan kuullut tuosta into:sta mitään? oisin ite lähdössä sitä kautta vuodeksi jenkkeihin vaihtoon ja vähän pelottaa kun ei tiiä oikein mitään :D

    VastaaPoista
  6. Hyvin on informatiiviset sivut! Kuuluisiko www.asiaexchange.fi kans tänne? Asia Exchangen kautta pääsee Aasiaan vaihtoon.

    VastaaPoista
  7. Anonyymi 1,
    Itse en tiedä intosta oikein mitään, toivottavasti joku muu voi auttaa. :)

    Anonyymi 2,
    Katselin nopeasti Asia Exchangen sivuja, mutta ne ovat ilmeisesti tarkoitettu yliopisto/korkeakoulujen opiskelijoille? Nämä sivut ovat pääasiassa suunnattu lukion aikana vaihtoon lähtijöille. :) Pidän järjestön kuitenkin mielessä, voihan olla että sivusto joskus laajenee yliopistovaihtoonkin. Kiitos kuitenkin! :)

    VastaaPoista
  8. hei onko joitain tyyppejä lähdössä nyt tulevana syksynä into:n kautta vaihto-oppilaaksi englantiin? itse olen lähdössä ja olis mukava tutustua tyyppeihin jotka on kans menossa ! laittakaas galleriassa kommenttia nimimerkkiin [A]ma, facebook tunnuksia en viitti tässä heitellä :D

    VastaaPoista
  9. Hei ajattelin tuon into:n kautta lähteä 2012-2013, ja olisi kiva tietää että millaiset vaatimukset käytännössä on?

    VastaaPoista
  10. ite oon nyt aika vakaalla pohjalla valitsemassa AFS-järjestön, kun 2012-2013 oisin tosiaan myös mahdollisesti ite lähdössä! tosta Into:sta ois kiva kuulla kans lisää kun nyt tosiaan en kattonu vielä muuta siitä kun hintaa! oisko kokemuksia AFS:ltä ja/tai Into:lta? :)

    VastaaPoista
  11. Anonyymi, kannattaa kysyä suoraan järjestöltä vaatimuksista. He varmasti osaavat kertoa parhaiten. :)

    VastaaPoista
  12. mä oon kanssa AFS:n kannalla. mietin vaa että miten eri järjestöjen hinnat vaihtelee niin paljon ?! australiaan haluisin lähteä mutta nyt ainakaa afs ei lähetä ausseihin. afs:llä australia vuosi maksaa about 7500e mutta kaikissa muissa järjestöissä 9500-14000e. missä vika ? onko kukaan ollu afs:n kautta australiassa? (:

    VastaaPoista
  13. Hei tosi hyvä idea tämmönen sivusto, on ollu kiva lukea näitä juttuja! Itsekkin oon nyt miettinyt vaihtoon lähtemistä mut vielä toi järjestö ja itseasiassa maakin on vähä hakusessa.. Olis tosi kiva kuulla jos jollain olis joku järjestö mitä suosittelee? Ja mitä maita suosittelisitte? Ite oon miettiny USA ja Espanjaa nyt..
    Niin ja tohon edelliseen että mäki kattelin et kui AFS:n matkat on niin halpoja vaikka niihin sisältyy kaikki lennotkin?

    VastaaPoista
  14. Onko kellään tarkempaa tietoa siitä, miten paljon pystyy vaikuttamaan vaihtari paikkaansa maan sisällä? Esim. osavaltioon USA:ssa? :)

    VastaaPoista
  15. ^^ tohon edelliseen.
    kokemusta mulla ei oo mut mitä oon lukenu noita sivuja ni joissain järjestöissä voi ite vaikuttaa siihen, tai siis voi laittaa niit hakutoiveita ja jos se toteutuu ni sit pitää maksaa jotai. riippuen järjestöistä mut useempia satoja euroja.

    VastaaPoista
  16. veea kirjoitti...
    mä oon kanssa AFS:n kannalla. mietin vaa että miten eri järjestöjen hinnat vaihtelee niin paljon ?! australiaan haluisin lähteä mutta nyt ainakaa afs ei lähetä ausseihin. afs:llä australia vuosi maksaa about 7500e mutta kaikissa muissa järjestöissä 9500-14000e. missä vika ? onko kukaan ollu afs:n kautta australiassa? (:
    10. syyskuuta 2011 12.27

    AFS on erittäin luotettava järjestö, jos kaikki ovat suositelleet sitä ,jos sitä kautta pääsee on todella onnekas, sttnä siihen että afs on halvempi kuin muut, johtuu siitä että se ei tuota itsellleen lainkaan voittoa

    VastaaPoista
  17. Onko kellään kokoemusta tr-kielimatkoilta? Itselläni olisi huomenna haastattelu, enkä ole kuulluut järjestöstä mittän hyvää ,mutten myöskään mitään huonoa.... Tietääkö joku jotain?

    VastaaPoista
  18. Tuntuu että vinkkejä tarvitsevia on paljon mutta missä itse ritarit....?


    Itse olen vähän myöhässä liikkellä. Oli tarkoitukseni jo paljon aikasemmin tutustua vaihto-oppilasjärjestöihin, mutta vanhempani olivat kieltäneet minulta lähdön Japaniin, koska tsunami etc.
    Yhtäkkiä sain kuulla että saankin lähteä.

    Lähtöjen puolesta ainoat jäljelle jäävät järjestöt ovat EF ja ASSE, koska esim. YFU ja AFS pistävät oppilaat matkaan jo keväällä 2012, ja minulle se tulee hyvin nopeasti eteen, joten tarkoitus olisi syksyllä 2012 ampaista matkaan. (Ja STS on ehkä liian kallis, ja TR-kielimatkoista olen kuullut pelkkää huonoa, on kuulemma kuluttajaviraston mustalla listallakin..).

    Nyt painottelen EF:n ja ASSE:n välillä, ja yritän tutkiskella kumpi osaisi "hoitaa hommansa" paremmin, eli mahdolliset eteen tulevat ongelmat. Onko eroja mielestänne vai eikö? Totta kai ne on yksilökohtaisia pienet ja suuretkin vastoinkäymiset, ja kaikissa niin käy, mutta onko esimerkiksi näissä järjestöissä tämä tukihenkilö lähettyvillä ja aina saatavissa? Miten hoituu haastattelut ja paperihommat? Jos haluaa vaihtaa perhettä, onnistuuko? Montako kertaa? Tökkiikö? Jos osaatte antaa neuvoja, vinkkejä mitä tahansa, niin eiköhän se siitä.

    Tsemppiä kaikille lähtöön lähteville! 8)

    VastaaPoista
  19. Moro!! Oisin lähdössä Espanjaan, mutta ei oikee tiedetä porukoiden kanssa mikä järjestöistä olisiparas. Nyt tasapainotellaan AFS:n ja STS:n välillä. Voisko joku vähä auttaa, että kumpi olisi parempi vaihtoehto??

    VastaaPoista
  20. Heips!Minä olin aikoinani TR-kielimatkojen kautta vaihtarina ja se oli ainakin yhtä helvettiä.Paikan päällä jäi totaalisen yksin,kun kaikki ei mennytkään ihan putkeen.Ja mitä tulee Usaan,niin minä suosittelisin ainakin itä-rannikon puolta,ovat enemmän lähempänä eurooppalaisia luonteeltaan...

    VastaaPoista
  21. Olin itse Assen kautta Japanissa ja ainakin oma vaihtovuoteni meni tosi hyvin. Tosin yhdessä vaiheessa järjestö ja isäntäperhe järjesteli mun asioita mun selän takana mun tietämättä, mutta tää on Japanissa kuulemma muutenkin tosi yleistä. Japanissa on muutenkin vähän turha kapinoida mitenkään, pääsee paljon helpommalla jos tekee asiat miten järjestö ja isäntäperhe toivoo sun tekevän. :) Tsemppiä kaikille!

    VastaaPoista
  22. Itse olin Exploriuksen kautta vaihdossa USAssa ja voin kyllä sanoa että EN SUOSITTELE kyseistä järjestöä kenellekkään ! Järjestö oli luvannut että hintaan kuuluu New Yorkin softlanding camp eli sellainen kolme päivän kiertoajelu leiri, mutta sitten lähempänä lähtöä ilmoittivatkin että ei kyllä varmaankaa tule tämä tapahtumaan että pääsisin sinne NYCiin. No lopulta kuitenkin pääsin sinnekkin kun sain tietää perheeni 1,5 viikkoa ennen lähtöpäivää... eli perheeni saaminen meni todella myöhäiseksi (ja minulla ei siis ole mitään erityisruokavalioita eikä allergioita enkä tupakoi tai ollut mitään muita rajoittavia tekijöitä). Järjestö myös vaati jenkeissä jotain ylimääräisiä lääkärissä käynteiä eikä edes kertonut syytä minulle miksi ja lähettivät sitten 400 euron laskun jälkeen päin vanhemmilleni. En siis todellakaan suosittele järjestöä, kaikin puolin heidän toimintansa ollut kyseenalaista ja epäammattimaista..ÄLKÄÄ lÄHTEKÖ VAIHTOOn EXPLORIUKSEN KAUTTA !

    VastaaPoista
  23. minkä hintaisia nuo EF:än vaihto-oppilas matkat USA:han on, kun en itse löydä/näe mitään hinta kohtaa missään. cx

    VastaaPoista
  24. mietin juuri samaa ;o

    VastaaPoista
  25. Ymmärsin että ef ei lähettäis vaihtreita vuodelle 2013-2014 ollenkaan ja siksi sivuilla ei olisi hintoja. Mutta en oo tosiaankaan varma tästä, kannattaa kysyä suoraan järjestöltä :D

    VastaaPoista
  26. Suosittelisin selvittämään järjestön toiminnasta esim. millä arviointimenetelmillä perheet ja vaihto-oppilaat valitaan, minkälaisia tukijärjestelmiä organisaatio tarjoaa perheille ja vaihto-oppilaille sekä heidän vanhemmilleen, miten organisaatio valmentaa vaihto-oppilaita ja isäntäperheitä uuteen elämäntilanteeseen (ei siis pelkästään nettisivuja ja joku kirjanen). Missä tilanteissa ja millä tavoin organisaatio kykenee suorittamaan esim. isäntäperheen vaihdon.

    Saattaa olla myös kiinnostavaa tietää, mitä vaihtovuoden jälkeen on tarjolla.

    Kannattaa selvittää mikä on vaihto-oppilaita välittävän organisaation toiminnan aatteellinen perusta, sillä se vaikuttaa hyvin paljon organisaation toimintaan ja miten organisaatio huolehtii ja vastaa vaihto-oppilaiden ja isäntäperheiden hyvinvoinnista.

    Kun vaihto-oppilaita välittävä organisaatio saa isäntäperheitä esim. erilaisin rahakorvauksin (mm. lähtevän vaihto-oppilaan osallistumismaksuja alentamalla) voi kyseenalaistaa isäntäperheen valintaperusteita ja soveltavuuttakin.

    VastaaPoista
  27. Kumpaa suosittelisitte AFS vai EF?:)

    VastaaPoista
  28. millä järjestöllä olisi halvinta lähteä USAan, koska rahaa ei olisi ylimääräistä. Ja mistä järjestöstä olisis muutenkin parhaat kokemukset??

    VastaaPoista
  29. Kumpaa suosittelette enemmän Intoa vai Exploriusta? Oon lukenu Exploriuksesta aika huonoa palautetta mutta on siitä hyvääkin löytynyt mutta tuosta Intosta en oo löytäny paljon mitään.

    VastaaPoista
  30. Onko AFS:n kautta mahdollisuutta mennä vaihtoon Englantiin?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tässähän ovat AFS:n kohdemaat :
      Aasia: Filippiinit, Hongkong, Indonesia, Intia, Japani, Kiina, Malesia, Thaimaa

      Afrikka: Etelä-Afrikka

      Australia ja Uusi-Seelanti
      Eurooppa : Alankomaat, Belgia, Bosnia ja Hertsegovina, Espanja, Islanti, Italia,Itävalta, Latvia, Norja, Portugali, Ranska, Saksa, Serbia, Slovakia, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Turkki, Unkari, Venäjä

      Latinalainen Amerikka : Argentiina, Brasilia, Chile, Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, Honduras, Meksiko, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay

      Pohjois-Amerikka: Kanada, Yhdysvallat

      Poista
  31. Haluaisin itsekin kuulla enemmän exploriuksesta?:)

    VastaaPoista
  32. Hei!
    Onko YFU todellakin ainoa järjestö minkä kautta voi hakea Etelä-Koreaan vaihtoon? Siellä kun ei näyttänyt olevan tarjolla kuin 11kk vaihdossa oloja ja itse mieluummin olisin noin 6kk.
    Mistähän mahtaisi löytyä järjestöjä joiden kautta voisi hakea vaihtoon lukion jälkeen?

    VastaaPoista
  33. Minkä kaikkien vaihto-oppilas järjestöjen kautta voi hakea ammattikouluun yhdysvaltoihin?

    VastaaPoista
  34. Heij , tietääkö kukaan voiko AFS:sän kautta kirjoittaa, sillä olen kuullut , että se ei välttämättä ole mahdollista. Sillä osa unelmaa olisi kirjoittaa Seniori vuotena jenkeissä !! VASTAILKAA MAHD. PIAN!

    VastaaPoista
  35. mitä kokemuksia teillä nyt on STS:stä, kannattaako lähteä sen kautta? :)

    VastaaPoista
  36. Hei. Haluaisin lähteä vaihtoon Amerikkaan/Japaniin, mutta se näyttää olevan niin kallis ja minun pitäisi maksaa se itse ja kun minulla rahaa ei kauheasti ole. Tietääkö joku jonkin halvan järjestön? Nuo molemmat maat ovat aika kalliita joten luultavasti menen Saksaan. Löysin yhden järjestön, jonka kautta voi päästä noin 4000 eurolla ja sitä halvemalla ei pääse minnekään. Se järjestö taisi olla joku Suomi-Saksa yhdistyksen liitto tai jotain. Jollakin kokemuksia? Ajattelin lähteä lukion 2. Onko se hyvä aika lähteä?

    VastaaPoista
  37. Olen haaveillut Australiaan lähdöstä. Tahtoisin paljon Perthin alueelle (WA). Mitkä kaikki järjestöt antavat toivoa sijoituspaikkaa? Ymmärrän, että sijoitusta ei voi taata, koska isäntäperhehän valitsee sinut etkä sinä heitä, mutta minkä järjestön kautta pääsisin toivekohteeseeni todennäköisimmin?Olen lukenut, että jos maksat yksityiskoulu vuodesta saat valita paikan jne. mutta tuo tulee erittäin kalliiks.

    VastaaPoista
  38. lisätkää http://www.universalplayers.com/ en ole varma vielä olneko lähdössä mutta mietin hartaasti vaihtoehtoja

    VastaaPoista
  39. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  40. Itse olen lähdössä viikon päästä vuodeksi Venäjälle ja päädyin tänne itse asiassa pakkausvinkkejä etsien :))

    Lähden AFS:n kautta ja voin todella suositella järjestöä kaikille ainakin tähän mennessä! AFS:n toiminta perustuu vapaaehtoistoimintaan ja on varmasti siksi (?) halvempi. AFS ei myöskään tavoittele voittoa. AFS:llä on vuosien kokemus oppilasvaihdoista ja en voisi olla tyytyväisempi omaan valintaani. Muista järjestöistä (esim. STS ja UFY) henkilökohtaisesti olen kuullut huonoja juttuja. Toki niitä onnistuneitakin varmasti on - ne eivät vain ole kantautuneet minun korviini, joten siksi minulla on hieman kyseenalainen kuva näistä järjestöistä.

    P.s Ainakin kuulemani perusteella kannattaa lähteä vuodeksi eikä vain puoleksi. Siitä saa kuulemma paljon enemmän irti!

    VastaaPoista
  41. Eikö rotary kuulu tohon listaan?:)

    VastaaPoista
  42. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  43. Moikka! Itse olin menossa ensin Japaniin Exploriuksen kautta, mutta mitään tietoa ei tullut yli puolenvuoden odotuksen jälkeen. Sitten pyysin maan vaihtoa ja sain mahdollisuuden mennä Englantiin. Odotin n.3-4 kuukautta ja sain perheen.Olin nimenomaan pyytänyt englantilaista perhettä, mutta perhe ei ollut edes syntyperäinen englantilainen perhe. En ymmärrä ,että jos haluaa mennä Englantiin ja tutustua englantilaiseen kulttuuriin niin tottakai odottaisi perheenkin olevan englantilainen. Explorius vaati minulta painavaa syytä , jotta olisivat sitten vaihtaneet perhettä, ja kun esitin syyksi , että haluan nimenomaan englantilaisen perheen laittovat he sukset todellisesti ristiin.Luulisi ,että vaihtarillakin olisi valinnanvapaus. Olisiko se sitten ollut parempi ,että olisin vain mennyt englanttiin kädet silmillä ja katsonut sitten paikan päällä missä jamassa asiat siellä ovat. Olisihan se taatusti ollut kiva sitten siellä alkaa sotimaan ja vaihtamaan perhettä. "Eihän siinä loukkaannu kukaan". Asiasta ei haluttu edes keskustella. Muutenkin heillä ei kyllä ole hommat hanskassa. EN SUOSITTELE EXPLORIUSTA!!!

    Ps. Kyllä nyt tuntuu kivalta, ettei vuoden innokkaan odottamisen jälkeen pääse mihinkään. unelmista ei tullut totta ja itkettää kun muut pääsevät unelmamatkoilleen , mutta itselle ei jäänyt kuin laskut maksettaviksi.

    VastaaPoista
  44. Jos ois rahaa nii lähtisin välittömästi!

    VastaaPoista
  45. Onko kenelläkään kokemuksia vaihdosta Singaporeen. Sinne aion itse lähteä. Kokemuksia ef:stä? Tai tietääkö joku tekeekö joku muu vaihtoja Singaporeen?

    VastaaPoista
  46. Eikö myös leijonat järjestä vaihtoja?

    VastaaPoista
  47. Lisää listaan myös punainen risti. Ja suomen leijonat järjestö ::))

    VastaaPoista
  48. Exploriuksesta itsellä tosi huonoja kokemuksia. Exploriuksen yhteistyökumppanilla USA:ssa tosi kyseenalaista ja huonoa toimintaa.Ja Explorius vastuussa tietenkin myös yhteistyökumppanien tominnasta.

    VastaaPoista
  49. UP Educationia ei viissiin enää ole ja STS ei ole vieläkään päivittänyt uuden kauden 2017-2018 tietoja eli onkohan sekin lopettamassa vaihtaritoiminnan?

    Listalta puuttuu SUN experience http://www.sunexperience.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mä ajattein lähteä 2017 syksyllä vaihtoon ja hain alustavasti kolmen eri järjestön kautta. Laitoin hakemuksen myös STS:lle ja sain kyllä vastauksen, joten eiköhän ne vielä järjestä matkoja. ;)

      Poista
  50. Osaatteko sano mikä/mitkä ovat kaikista halvin vaihtoehto noista listasta? Rotarya ei lasketa. Tiedän, että voin katsoa ne niiden sivuilta ja varmasti katsonkin jossain vaiheessa. Haluasitteko kertoa, minkä järjestön kautta olitte, olitteko järjestöön tyytyväinen? :)

    VastaaPoista