maanantai 24. toukokuuta 2010

Mitä mukaan? + pakkausvinkkejä

Pakkaaminen vaihtovuotta varten voi olla vaikeaa: täytyyhän sinun saada kaikki tarpeellinen mukaan ja tilaa on vain yleensä yksi matkalaukku. Tässä on joitain vinkkejä pakkauksen helpottamiseen.

Ota ainakin mukaan
  • Tarpeelliset vaihtaripaperit ja muut paperit. Muista passi ja lentoliput! Ota mukaan mahdolliset järjestöltäsi saamasi oppaat, yms. tietolaput, järjestösi puhelinnumeron ja osoitteen, vakuutuskortti, rokotustiedot, tms. 
  • Rahaa. Ota hieman käteistä mukaan kohdemaan valuuttana, jotta pärjäät aluksi. Kannattaa kysyä myös järjestön suositusta rahamäärään.
  • Vaatteita. Tutustu hyvin vaihtomaasi ilmastoon ja pakkaa mukaan vaatteita sen mukaan. Älä ota koko vaatevarastoasi mukaan, vaan valitse kivoimmat ja ne, joita varmasti aioit käyttää. Muista että voit myös ostaa vaatteita lisää paikanpäältä.
  • Hygieniatuotteita. Näitäkin voi ostaa paikanpäältä lisää, mutta suosittelisin ottamaan joitain tarpeellisimpia jo Suomesta mukaan, jotta pärjäät aluksi. Muista lentokonerajoituksen nestemäisille tuotteille!
  • Kamera. Haluat varmastikin ottaa kameran mukaan, jotta pystyt tallentamaan muistoja kuviin. 
  • Esitteitä, valokuvia, yms. Suomesta. Mukava näyttää isäntäperheelle sekä käteviä esitelmiä pidettäessä ja Suomea esiteltäessä.
  • Tuliaiset isäntäperheelle. Tuliaisia ei tarvitse olla paljon ja kalliita, ajatus on tärkein! Itse vein Fazerin sinistä, salmiakkia, valokuva/esittelykirjan Suomesta kohdemaan kielellä, Marimekon pussukan ja Muumi-kirjan.
Harkitse vielä
  • Kannettava tietokone. Kätevä, jos haluat tallentaa kuvasi koneelle, pitää blogia, kirjoittaa esitelmiä/puheita, viestiä kotiväen kanssa, yms. Älä kuitenkaan käytä konettasi joka päivä, sillä et varmaankaan lähtenyt vaihtariksi, että saisit olla koneella, eikö? :)
Jätä kotiin
  • Puhelin. Suomalaisella liittymällä soittaminen saattaa tulla erittäin kalliiksi. Suosittelen mielummin hankkimaan kohdemaasta prepaid, tms. puhelimen. 
Pakkausvinkkejä
Käytin itse näitä pienia juttuja saadakseni tavarani mahtumaan myös Suomeen palatessani. 
  • Onko sinulla orientaatioleiri vai menetkö suoraan isäntäperheeseen? Jos sinulla on orientaatioleiri ennen isäntäperheen luokse menoa, kannattaa pakata käsimatkatavaroihin leiriin tarvittavat tavarat. Joskus matkalaukut lähetetään suoraa lentokentältä isäntäperheelle.
  • Ota ajoissa selvää, mitkä ovat rajoitukset matkalaukun ja käsimatkatavaroiden painoon ja kokoon. Voit muuten joutua maksamaan ylipainomaksua.
  • Yritä saada mahdollisimman vähän tavaraa mukaan, karsi tarpeettomat. Ostat/saat varmasti lisää tavaraa vaihtovuoden aikana, joten jos matkalaukkusi on aivan täynnä jo lähtiessäsi, sinulle voi tulla tilaongelmia paluun koittaessa. Usein myös tavaroiden lähetys Suomeen on kallista, varsinkin kauempaa.
  • Kerrospukeudu ja laita jalkaasi painavimmat kengäsi lentomatkan ajaksi, jotta matkalaukku ei paina niin paljon ja tilaa jää lisää.
  • Laita matkalaukussa olevien kenkien sisään pieniä tavaroita. 
Onko teillä muita vinkkejä, mitä kannattaisi ottaa mukaan, jättää kotiin tai miten pakkaamista voisi helpottaa? :)

1 kommentti:

  1. Hei! Tässä muutamia vinkkejä pakkaamiseen, tuliaisiin ym:
    Tuliaisiksi voi viedä ruisleipää.
    Kannattaa ottaa mukaan joku ruomalainen kirja.
    Pakkaa kaikki vaatteet tyhjiöpusseihin jos mahdollista, vie paljon vähemmän tilaa.
    Yritä pakata minimin määrä. Jos et ole varma, että tarvitset esinettä jätä se pois, varsinkin jos se ei ole kovin kallis, voithan aina ostaa sen paikanpäältä.
    Sijoita hammastahnat ynnä muut muovipusseihin mahdollisen vuodon välttämiseksi.
    Arvotavarat kuten kamerat, korut, rahat, passit ja avaimet kannattaa kuljettaa käsimatkatavaroissa. Usein vakuutusyhtiöt eivät korvaa jos esim. kamera hajoaa jos se ei ole ollut käsimatkatavaroissa.
    Kiitoos!
    P.S Vinkkini saa lisätä listaan :)

    VastaaPoista