sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tuliaiset

Mahtavaa! Vaihtarivuosi on varattu ja lähtöä odotellaan. Perhetiedotkin on jo ehkä tullut ja pakkausta jotenkuten aloitettu miettimään... Mutta, mitä viedä tuliaisiksi? Tässä on joitain vinkkejä.
  • Tuliaisten ei tarvitse olla kalliita eikä niitä tarvitse olla ylenmäärin! Ajatus on tärkein.
  • Käytä mielikuvitustasi! Jos olet kätevä käsistäsi, voit tehdä jotain itse tai voit vaikkapa paketoida lahjat jotenkin erikoisesti.
  • Oletko saanut jo isäntäperhetiedot? Onko siinä mainittu perheenjäsenten harrastuksia tai kiinnostuksenkohteita? Esimerkiksi luonnosta pitävät tykkäisivät varmasti kuvakirjasta Suomen luonnosta.
  • Mielestäni olisi hyvä, jos tuliaiset liittyisivät jollakin tavalla Suomeen.
  • Perinteisiä tuliaisia ovat yleensä olleet Fazerin suklaa, salmiakki ja kirjat Suomesta.
  • Voisitko itse leipoa tai tehdä jotain suomalaista? Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon säännöt, mitä maahan saa viedä sekä lentoihin ja mahdollisiin orientaatioihin kuluva aika ennen isäntäperheeseen menoa. Viikon vanhat, kuivaksi menneet pullat eivät ole varmaan kovin mukava tuliainen.... ;)
  • Itse vein Fazerin sinistä, salmiakkia, valokuva/esittelykirjan Suomesta kohdemaan kielellä, Marimekon pussukan ja Muumi-kirjan kohdemaan kielellä. Tosin salmiakit söin lopulta itse, sillä kukaan ei oikein niistä tykännyt... :)
Mitä itse veit/aiot viedä tuliaiseksi? :)

6 kommenttia:

  1. suurin osa teksteistä on sellaisia ettei niitä pysty lukemaan, kun yrität painaa otsikkoa sisältö kohdassa se ei reagoi mitenkään, sillä siinä ei ole minkään näköistä linkkiä. missä vika?
    toivottavasti ymmärrät selitykseni. :D

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, jos linkkiä ei ole niin se tarkoittaa ettei tekstejä ole vielä tehty vaan ne on vasta suunnitteluasteella. Olen itse tosi kiireinen just nyt, että en ole mitään ehtinyt kirjoittelemaan... Yritän tsempata jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista
  3. tahtoisin mielelläni lukea lisää! tämä blogi on mahtava! voisitkohan pian tsempata ja kirjoittaa lisää?

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Yritän tässä jossain vaiheessa kirjoittaa jotain. :)

    VastaaPoista
  5. Juustohöylä on tuliaisista aivan ykkönen - sitä ei pahemmin Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan ulkopuolella tunneta. :)

    VastaaPoista
  6. Myös jenkki purkat ovat hyviä tuliaisia, ja aika suosittuja jos menee esim. koreaan

    VastaaPoista