torstai 10. toukokuuta 2012

Vaihtomaan valinta

Vaihto-oppilaaksi lähteminen on iso asia ja osalla on selvät suunnitelmat, minne ja milloin haluaa lähteä. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, minne päin maailmaa suunnata. Tässä on joitain asioita, joita on hyvä miettiä päätöstä tehdessä.
  • Mikä maa juuri Sinua kiinnostaa? Ei kannata lähteä maahan, joka ei kiinnosta yhtään. Listaa maat, joihin haluaisit lähteä vuodeksi. 
  • Minkä kielen haluat oppia sujuvasti? Minne sitten menetkin, opit kohdemaan kieltä todella paljon. Olisiko hyvä oppia erittäin sujuva englanti tai sitten joku aivan toinen kieli? 
  • Ole ennakkoluuloton. Media ja populaarikulttuurit muokkaavat yllättävän paljon ennakkoluuloja eri maita kohtaan. Ne voivat romantisoida tai luoda jopa negatiivista kuvaa eri maista. Unohda stereotyypit. Esimerkiksi Japanissa eivät kaikki pidä animesta ja täällä suosittujen japanibändejen kannattajia on melko pieni osa japanilaisista. 
  • Ota selvää eri maista. Googlaa, käy kirjastossa. Saatat yllättyä positiivisesti.
  • Mieti, mistä olisi hyötyä tulevaisuudesta. Kannatta nauttia elämästä tässä ja nyt, mutta silti ehkä miettiä vähän tulevaisuuttakin. Voisitko hyödyntää kohdemaan paikallistuntemustasi myöhemmin? Tai olisiko jostakin kielestä apua vaikkapa työelämässä?
Miksi valitsit juuri tietyn kohdemaan? Kommentoi ja kerro. :)

1 kommentti: